Het geheim van Bach Bloesemtherapie

Het geheim van Bach Bloesemtherapie?

De Bach Bloesemtherapie is in de jaren ’30 uitgevonden door de Engelse arts Edward Bach. Hij geloofde dat een simpele natuurlijke behandeling van kruiden en bloemen het vermogen had om alle negatieve gevoelens te verlichten en ons meer rust en vrede te geven. Zijn ideeën werden later gebruikt voor de Bach Bloesemremedies. Deze remedies zijn gemaakt van de bloesems van verschillende bloemen en gebruikt om emotionele en psychische problemen te behandelen.

Maar wat is precies het geheim van Bach Bloesemtherapie? Wat maakt het zo effectief? In deze blogpost zullen we het geheim van de Bach Bloesemtherapie onthullen en de verschillende manieren waarop deze therapie kan helpen.

Wat is Bach Bloesemtherapie?

Bach Bloesemtherapie is een holistische behandeling die gebaseerd is op het idee dat emotionele en psychische problemen worden veroorzaakt door het verlies van innerlijke vrede en harmonie. De therapie maakt gebruik van de bloesems van verschillende bloemen om deze innerlijke vrede en harmonie te herstellen. De therapie maakt gebruik van een combinatie van bloemen die worden gemengd in een oplossing. Deze oplossing wordt vervolgens genomen in het vorm van druppels of capsules om de emotionele en psychische balans te herstellen.

Hoe werkt Bach Bloesemtherapie?

Bach Bloesemtherapie werkt door de verschillende bloemen te combineren om de vibrationele energie te versterken. Elke bloem heeft een specifiek vibrationeel energieveld dat in staat is om ons te helpen om bepaalde emoties te verlichten en te stabiliseren. De essentiële oliën die in de bloemen worden gevonden, zijn in staat om het vibrationele energieveld te versterken, waardoor het in staat is om onze emotionele en psychische balans te herstellen.

De Bach Bloesemtherapie komt, zoals de naam al aangeeft, van de Engelse arts Edward Bach. Hij was een arts die een grote passie had voor de natuur en de kracht van bloemen. Hij geloofde dat door een simpele behandeling van bloemen en kruiden, het vermogen had om alle negatieve gevoelens te verlichten en ons meer rust en vrede te geven. Hij was ook van mening dat door het gebruik van bloemen, energieën in ons lichaam gebalanceerd konden worden, wat in staat is om ons lichaam en geest te helen en ons meer energie te geven.

Waarom is Bach Bloesemtherapie zo effectief?

Er zijn verschillende redenen waarom Bach Bloesemtherapie zo effectief is. Hieronder staan ​​de meest voorkomende redenen:

  • Het is een simpele, gemakkelijk toegankelijke behandeling.
  • Het is een holistische behandeling die de geest, het lichaam en de ziel helpt te helen.
  • De bloemen hebben een speciale vibrationele energie die helpt om emoties te verlichten en te stabiliseren.
  • De essentiële oliën in de bloemen zijn in staat om onze emotionele en psychische balans te herstellen.
  • Het is een natuurlijke behandeling die geen bijwerkingen heeft.

Bach Bloesemtherapie voor verschillende situaties

Bach Bloesemtherapie kan worden gebruikt in verschillende situaties, zoals angst, stress, depressie, vermoeidheid, sociale angsten, negatieve gedachten en relatieproblemen. Hieronder staat een tabel met een lijst van de meest voorkomende situaties en de bloemen die kunnen worden gebruikt om deze te behandelen.

Situatie Bloemen
Angst Rock Rose, Star of Bethlehem, Cherry Plum, Impatiens, Aspen, Red Chestnut
Stress Clematis, Olive, White Chestnut, Beech, Wild Oat
Depressie Mustard, Sweet Chestnut, Honeysuckle, Wild Rose, Pine
Vermoeidheid Hornbeam, Wild Rose, Olive, Centaury
Sociale Angsten Larch, Gentian, Mimulus, Cerato
Negatieve Gedachten Wild Oat, Olive, Gentian, White Chestnut, Rock Water
Relatieproblemen Heather, Holly, Walnut, Cherry Plum, Water Violet

Het geheim van Bach Bloesemtherapie

Het geheim van Bach Bloesemtherapie is dat het een simpele, holistische behandeling is die ons helpt om onze emotionele en psychische balans te herstellen. Door het gebruik van bloemen met speciale vibrationele energie, is de therapie in staat om ons te helpen om onze negatieve gevoelens te verlichten en ons meer rust en vrede te geven. De verschillende bloemen kunnen worden gebruikt in verschillende situaties, zoals angst, stress, depressie, vermoeidheid, sociale angsten, negatieve gedachten en relatieproblemen.

Bach Bloesemtherapie is een ongelooflijk krachtige tool die ons in staat stelt om te helen en te groeien. Door het gebruik van deze therapie, kunnen we onszelf helpen om meer in balans te komen en meer vrede en harmonie te ervaren.